Czb Ouder-Kind consult

(Lees bij ouder ook ouders en verzorgers.)

We kijken met andere ogen naar het gedrag van je kind!

We kijken met andere ogen naar het gedrag van je kind. Niet: “Wat is er mis met jouw kind?” maar: “Wat heeft je kind tijdens de Czb-periode meegemaakt?”
Het gedrag van je kind vertelt wat nog niet eerder gezien of gehoord is.

De Czb-methode richt zich op de invloed van conceptie, zwangerschap en bevalling op de ontwikkeling van je kind. Alles wat jouw kind in deze periode heeft meegemaakt, wordt opgeslagen in het cel- en lichaamsgeheugen als imprints. Deze onbewuste herinneringen kunnen invloed hebben op het gedrag, emoties en reacties van je kind, vaak zonder dat je je hiervan bewust bent.

Conceptie zwangerschap en bevalling

'Het Czb-verhaal wil verteld worden'.

Door het huidige gedrag laat het kind zien wat nog niet eerder is gezien en verteld.
Ervaringen zoals stress tijdens de zwangerschap, een moeilijke geboorte of andere uitdagingen kunnen een blijvende impact hebben. De Czb-methode helpt deze onbewuste processen zichtbaar te maken en biedt inzicht in het gedrag van je kind, waardoor belemmerende patronen doorbroken kunnen worden.

Doordat we de heling starten met de ouder, zal ook het kind helen.

Wanneer je als ouder zicht heb in het gedrag van je kind en welke behoeften je kind heeft, kan de pijn veroorzaakt door de Czb-gebeurtenissen worden verzacht en de liefdevolle band tussen jou en het kind worden versterkt.
Door bewustwording, erkenning en de focus op het bewust inzetten van de behoeften en talenten, kunnen de belemmerende Czb-patronen van je kind worden doorbroken en losgelaten.

Het ontdekken van behoeften en het vinden van de talenten!

Gedurende de Czb-periode tot en met het 7de levensjaar van je kind, blijft de twee-eenheid tussen jou en je kind voortbestaan in het onbewuste, totdat het volledig begrepen wordt. Dan pas kan de Czb-verwonding worden geheeld.

Wanneer het Czb-verhaal door middel van baby-, kinderfoto’s en de Czb-fotokaarten op tafel ligt, wordt je als ouder bewust van de impact die de Czb-periode op je kind én jezelf heeft gehad. Je ontdekt dat jij en je kind niet de Czb zijn, maar samen een Czb hebben, waaruit prachtige kwaliteiten zijn voortgekomen die jij en het kind tijdens de geboorte al hebben meegekregen.

Een Ouder-Kind consult bestaat uit minimaal twee sessies.

Sessie 1

Voorbereidingstijd: 1 uur.
Gemiddelde sessieduur: 1,5 tot 2 uur.

Tijdens deze sessie verkennen we het Czb-vragenformulier van ouder en kind.
Terwijl we de vragenformulieren doornemen, ontvangt je uitleg over de Czb-ervaringen, ook wel imprints genoemd. De imprints van je kind worden toegelicht, geduid en verbonden met het huidige gedrag van het kind.

Sessie 2

Voorbereidingstijd: 1 uur.
Gemiddelde sessieduur: 1,5 tot 2 uur.

Deze sessie richt zich op het begrijpen van de dynamiek tussen jou, je kind en de sociale omgeving, in relatie tot de traumatische ervaringen tijdens de Czb-periode.

Op basis van de eerste sessie bereiden we de tweede sessie voor en stemmen we de Czb-imprints af op de hulpvraag. Naast het doornemen van de kenmerken die zijn ontstaan tijdens de Czb-periode, ontwikkelt je kind ook waardevolle talenten, die vaak al snel worden herkend. Talenten die het kind uniek maken en helpen bij het realiseren van de gestelde doelen die voortkomen uit jouw hulpvraag voor het kind.

Handvatten voor je kind

Tijdens deze sessies krijg je handvatten hoe je jouw kind kan uitleggen wat er in de Czb-periode is gebeurd en waarom je kind voelt wat het voelt.
Aan het einde van de sessies bespreken we of het passend is dat je kind aanwezig zal zijn bij een eventuele vervolgafspraak.

Aanleveren van het Czb-vragenformulier

Als je je hebt aangemeld voor een Ouder-Kind-consult ontvang je via de e-mail het Czb-vragenformulier. We adviseren om dit formulier, bij voorkeur door beide ouders, gezamenlijk in te vullen. Als dit niet mogelijk is, volstaat het dat dit formulier ingevuld wordt met de beschikbare gegevens over je kind.

Waarom moet je de ingevulde vragenformulieren opsturen?

Voorafgaand aan de eerste sessie bereiden we ons voor door middel van het vragenformulier. Zo krijgen we een indruk van de Czb-imprints, zodat we goed voorbereid van start kunnen gaan.

Tarieven

Onze sessies vallen onder natuurgeneeskundige consulten met kinesiologie, prestatiecode 24002, en worden daardoor door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Tarief consult kinesiologie

  • Erna Rensen: € 90,00 per uur.
  • Brigitte Ruthers: € 75,00 per uur.

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur.
Afspraken zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!

Voorwaarden

  • Een consult duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur.
  • Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren (telefonisch of via email) afgemeld te worden. Bij niet tijdige afmelding zullen wij de ingeplande consulttijd met een minimum van 1 uur in rekening brengen.
  • In geval van ziekte of vakantie van een van de therapeuten hebben wij waarneming gewaarborgd. Of indien gewenst, kan de afspraak verschoven worden naar een nieuw vast te stellen datum.
  • Na het consult ontvangt u de factuur. Deze kunnen we voor u uitprinten of verzenden per e-mail.
  • De factuur kunt u direct contant betalen of pinnen.
    Per bank overmaken is niet mogelijk.
  • Veel zorgverzekeraars vergoeden de consulten gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor de Vergoedingenlijst 2025.
    Of neem contact op met de klantenservice van uw zorgverzekeraar.
  • Wij verzoeken u om bij de eerste afspraak uw verzekeringspasje
    mee te nemen.
  • Bij in gebreke blijven van betaling zullen de kosten die hieruit voortvloeien, verbonden aan een invorderingsmaatregel, geheel voor uw rekening zijn.
  • Een eerste afspraak is inclusief een intake. Dit omvat ook het ondertekenen van de behandelovereenkomst. (Dit is een eis vanuit de beroepsvereniging.)
    U kunt deze behandelovereenkomst hier alvast lezen, zodat u weet wat u ondertekent.
  • Bij kinderen dient de Behandelovereenkomst door de ouders/verzorgers ondertekend te worden.
  • Erna, Brigitte en Inge zijn lid van de beroepsvereniging LVNT (voorheen LVNG) en daarmee gehouden aan de praktijkcode en ethische code.
  • Erna en Inge zijn lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) en daarmee gehouden aan de VIV-praktijkcode en ethische code.
  • Heeft u een klacht over een behandeling en komen wij er samen niet uit dan kunt u een klacht indienen bij de VIV en/of de LVNT.
    Klik hier voor meer informatie.
  • Hier vind je het Privacybeleid Persoonsgegevens.